Forever beauty
Pait it black
Passion for pink
Gorgeous glow

Forever beauty: så här fixar du vårens snyggaste makeup

Så gör du
Shoppa produkterna
Okomplicerade, klassiska makeuper – med massor av lyster, mjukt rosa toner, markerade ögonbryn och kajalinramade ögon – är precis vad vi vill ha just nu. Så här fixar du vårens snyggaste looker!

Paint it black: fokus på kajal
Att rama in ögonen med svart är en makeuplook som aldrig går ur tiden. De riktigt dramatiska sotningarna sparar vi till vintern, men i vår vässar vi den klassiska kajalpennan efter att ha inspirerats av catwalkmakeuperna hos bland andra Balmain, Chloé, Armani och Altuzarra. Välj en vattenfast kajal och måla även i vattenlinjen, innanför franskanten, för full trendpoäng. Rama in ögonen ytterligare med flera lager volymbyggande mascara och ifyllda ögonbryn. Snyggast blir looken om du låter huden vara ganska naturlig – men du kan fuska fram lite färg, lyster och kindben med några svep bronzer, highlighter och rouge. Avsluta med ett nudefärgat liquid lipstick, eller läppstift med matt finish.

Passion for pink: rosa på ögon, läppar & kinder
De så kallade nudenyanserna, alltså hudnära toner, får denna säsong stå tillbaka för rosa, trendfärgen som nu regerar inom makeupvärlden. Gå all in och bär rosa på både ögon, kinder och läppar, en look som passar alla hudtoner och ger ett friskt och ungdomligt fräscht intryck. En rosa ögonskugga utan skimmer, passar lika bra på dagen som på kvällen och ramas in snyggt av bruna, bronziga toner närmast franskanterna.

Definiera också fransarna med några lager mascara och fyll i ögonbrynen. Matcha med rosa läppar, en lätt utjämnande foundation och en rosatonad highlighter på kinderna. Ett tips för dig som vill testa senaste makeuptrenden draping är att låta ögonskuggan och rouget på kindbenen tonas in i varandra, något du fixar snabbt och smidigt med en rougehighlighter i stiftformat.

Gorgeous glow: maxa lystern
Alla som älskar lyster, upp med en hand! Med glow, glans och skimmer på de rätta ställena trollar du snabbt bort alla trötta spår av den långa vintern. Rosaskimrande ögonskugga öppnar upp ögonen och får dem att tindra på ett naturligt sätt, särskilt om du lägger lite extra skimmer i de inre ögonvrårna. Grunda med en primer som får skuggan att sitta på plats längre och bättre, och dessutom intensifierar skimret. Definiera ögonens form med en mjukt brun skugga eller eyeliner närmast franskanterna och lite mascara. Bygg på fler lager mascara för att skapa en mer dramatisk partylook.

Undvik puderrouge som kan dämpa och ta bort hudens naturliga lyster. Satsa istället på ett cremerouge, eller allra helst ett av de nya i cushionformat, som är lätta att tona ut och ger en naturlig, transparent och rosig färg. Använd en stor, mjuk borste och svep en highlighter över kindbenen, längs med näsbenet, på hakspetsen, tinningarna och över amorbågen. Avsluta med ett rosa läppglans – ju glansigare, desto större ser läpparna ut. Du kan även välja ett med plumpingeffekt för extra fyllighet.

Genom att använda Kicks.se godkänner du att vi använder cookies för att höja användarupplevelsen.